Telefoon: (0)53 234 0200 | BIG: 19927515479 | info@cleanteeth.nl

Behandelingen

Behandelingen

Tijdens onze behandelingen werken we met de nieuwste technieken en behandelen we volgens het GBT protocol. Wij verzorgen zowel curatieve als preventieve behandelingen.

Image description

Preventie

De basis van een gezond gebit is de mondhygiëne. Door dagelijks tandplak te verwijderen van de tanden en kiezen voorkomt u problemen zoals gaatjes en tandvleesontsteking. Het goed reinigen van het gebit bestaat uit meer dan alleen poetsen. Ook kunnen andere factoren zoals leefstijl, voeding en gezondheid een rol spelen. De mondhygiënist kan u hierbij begeleiden.

Voor kinderen tot 18 jaar zijn behandelingen bij de mondhygiënist vergoed door de zorgverzekering. Door op jonge leeftijd uw kind mee te nemen naar de praktijk kan uw kind wennen en goed voor het gebit leren zorgen. Zo voorkomt men veel problemen aan het gebit.

Parodontitis

Parodontitis is een bacteriële infectieziekte die ontstaat door ontstoken tandvlees. Wanneer tandplaque en tandsteen zich ophopen rondom tanden en kiezen, ontsteekt het tandvlees. Het tandvlees wordt rood, gezwollen en bloedt gemakkelijk. Wanneer in deze fase geen behandeling wordt uitgevoerd, kunnen de bacteriën zich in de ruimtes tussen de tanden/kiezen en tandvlees nestelen. De ontsteking gaat de diepte in breekt het kaakbot af. Dit kan het verlies van tanden en kiezen tot gevolg hebben.

Parodontitis verloopt doorgaans pijnloos, waardoor patiënten vaak pas door hebben dat er iets mis is wanneer de tanden los zitten. Door regelmatig naar de mondhygiënist te gaan voorkomt u deze problemen.

Bij de behandeling van parodontitis wordt er eerst een status gemaakt. In de status zullen de verdiepingen(pockets) tussen tandvlees en tand/kies gemeten worden. Aan de hand van de status wordt er een passend behandelplan opgesteld waarbij het tandsteen, tandplak en bacteriën zowel boven als onder het tandvlees worden verwijderd. Er zal uitgebreid instructie gegeven worden om het gebit zelf zo goed mogelijk te onderhouden. Na de behandelingen vindt er na ongeveer drie maanden een herbeoordeling plaats waarbij er weer een status wordt gemaakt. De statussen worden met elkaar vergeleken en er wordt een vervolgtraject bepaalt.

Wat kost een behandeling?

De Nederlandse Zorgautoriteit bepaalt ieder jaar de tarieven voor de mondzorg.
Deze tarieven staan landelijk vast. Dit betekent dat alle praktijken in Nederland dezelfde tarieven hanteren. Deze tarieven kunt u zelf bekijken via: https://www.tandarts.nl/tandartstarieven/2022

De kosten voor een behandeling bij de mondhygiëniste vallen niet onder de basisverzekering. Wanneer u een aanvullende tandartsverzekering heeft afgesloten, worden deze vaak wel vergoed. Vraag dit voor de zekerheid na bij uw zorgverzekeraar.

Bij kinderen tot 18 jaar worden de behandelingen bij de mondhygiënist wel vergoed vanuit de basisverzekering. Voor kinderen is er dus geen aanvullende tandartsverzekering nodig.

Wij helpen u graag!

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Neem direct contact met ons op of plan een consult.

Placeholder

Wij helpen u graag!

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Neem direct contact met ons op of plan een consult.

Placeholder